Pavle Posted May 13, 2017 Share Posted May 13, 2017 UPDATE 02.11.2018. NIJE MOGUĆE DONIRATI ZA AKTORE IG NOVCEM Pozdrav svima, Moram da napišem malo obaveštenje (čitaj: tutorial) u vezi aktora za koje od skoro možete donirati. Aktori su STATIČNI (stoje, ne pomeraju se) objekti kojima se dodeljuje skin koji god želite i mogu poslužiti za mnogo stvari. Na ovim slikama možete videti primer kako aktori izgledaju kao security:http://prntscr.com/f7epdshttp://prntscr.com/f7eprn Ako imate neku ideju i hteli biste da postavite aktora u nekoj drugoj ulozi, nije nikakav problem. Samo treba da mi javite gde želite da stavite aktora i ja ću vam reći da li je to u redu i onda možete da razmislite o donaciji. UPOZORENJE: Aktori MOGU da propadnu kroz mapane objekte tako da na svoju odgovornost postavljate aktora na mapu. Ukoliko propadne, možete da iskoristite besplatno premeštanje na neku drugu lokaciju koja nije mapana. Da li moram da poštujem neka pravila kada doniram za aktore ? DA! Pravila za aktore su jasna, a posledice nepoštovanja ovih pravila su oštre. 1. Aktori su donacija i samim tim nije dozvoljeno njihovo prodavanje. Ako prodajete kuću, MORATE mi se prethodno javiti tako da ja odmah izbrišem aktore. Nakon što to uradite, MORATE da naglasite kupcu da aktori NE IDU uz kuću i ne smete da naplaćujete kuću više samo zato što ima aktore. 2. Kada se aktori obrišu i kada kupite kuću, možete me pozvati da vam postavim aktore na novoj lokaciji i tada možete da birate novi skin i ime aktora. 3. Prvo premeštanje aktora je besplatno i ako ste već jednom iskoristili premeštanje, svako sledeće ćete morati da platite fiksno (nema popusta) $25 miliona po JEDNOM aktoru. 4. Ako nemate novac da platite premeštanje aktora, oni se brišu u roku od 24H, ukoliko novac ne skupite za to vreme. Nepoštovanje gore navedenih pravila će rezultirati brisanjem KOMPLETNE imovine sa naloga, uključujući nepokretnu imovinu, vozila i novac. U slučaju da namerno uradite prevaru i svu imovinu prebacite na drugi nalog (drug, brat, sestra, rođak), oba naloga uključujući vaš i nalog korišćen za manipulaciju će biti obrisan. Zašto moram da se javim ? Zato što želimo da izbegnemo situaciju da donirate za nešto što nije prikladno za naš server ili nije u skladu sa RPom, jer aktori su ipak in-game karakteri. Kako može da se donira za aktora ? Prvi put u istoriji servera je omogućena donacija korišćenjem in-game novca. Cena po JEDNOM aktoru je $50 miliona. Ukoliko ne želite da donirate in-game novcem, regularna cena je 500din/5eur po JEDNOM aktoru. Šta ako kupim drugu kuću ? Ako aktor više nije tamo gde ste želeli da bude (prodali ste kuću, kupili drugu i slično), možete dobiti premeštanje jednom. Sledeći put kada budete želeli premeštanje, aktori se brišu i možete ih ponovo kupiti za $25 miliona po aktoru. Da li je dozvoljeno prodavati kuću po većoj vrednosti zbog aktora ? Ne. Prilikom prodaje kuće, aktori ne ostaju uz sledećeg vlasnika. To je vaše "obezbeđenje" i ne dolazi u paketu sa kućom. Kada prvi put budete tražili premeštanje aktora, proverićemo da li je budući vlasnik kuće platio više novca i da li očekuje da aktori ostanu kod njega. Da li mogu da se predomislim i tražim brisanje aktora i novac nazad ? Ne. Kao i svaka druga donacija, pravilo je da nije moguće menjati je za nešto drugo ili tražiti povraćaj novca. Pre nego što odlučite da donirate, razmislite da li stvarno želite aktora ili ne. Da li je broj aktora na serveru neograničen ? Nije. Broj aktora na serveru je ograničen i kada limit bude dostignut, više neće biti moguća donacija. Broj aktora po igraču je 10. Da li je moj aktor validan ? Aktor je ispravno postavljen (nije obrisan, ubagovan itd.) ukoliko vidite aktora fizički i ukoliko IZNAD aktora piše njegov ID i naziv. Ukoliko ne piše ID i naziv, aktor je obrisan i on će nestati nakon restarta servera. Nestali su mi aktori, neko ih je izgurao kolima. Šta da radim ? Igrač koji "izgura" aktore namerno ili slučajno je uradio težak BA i preti mu kazna banom (trajnim). Savet je da pokušate da saznate ko je to uradio i da sa dokazima postavite meni žalbu na PM na forumu. Da li moram biti na serveru da bi mi aktori bili postavljeni ? Ne moraš biti na serveru. Ako želiš aktore, možeš da slikaš pozicije gde želiš da aktori stoje, da mi pošalješ slike na PM na forumu i uz slike napišeš i sledeće informacije: skin aktora, šta da piše iznad aktora i ID kuće. Očekuj postavljanje aktora i odgovor na taj PM u najkraćem mogućem roku, ali molim sve igrače da ne spamaju sa pitanjima "kad ćeš postaviti aktore" jer to neće ništa ubrzati. Link to comment https://www.sarp.gg/forum/topic/142735-aktori/ Share on other sites More sharing options...
Pavle Posted April 21, 2018 Author Share Posted April 21, 2018 On 5/13/2017 at 6:43 PM, Pavle said: Da li moram da poštujem neka pravila kada doniram za aktore ? DA! Pravila za aktore su jasna, a posledice nepoštovanja ovih pravila su oštre. 1. Aktori su donacija i samim tim nije dozvoljeno njihovo prodavanje. Ako prodajete kuću, MORATE mi se prethodno javiti tako da ja odmah izbrišem aktore. Nakon što to uradite, MORATE da naglasite kupcu da aktori NE IDU uz kuću i ne smete da naplaćujete kuću više samo zato što ima aktore. 2. Kada se aktori obrišu i kada kupite kuću, možete me pozvati da vam postavim aktore na novoj lokaciji i tada možete da birate novi skin i ime aktora. 3. Prvo premeštanje aktora je besplatno i ako ste već jednom iskoristili premeštanje, svako sledeće ćete morati da platite fiksno (nema popusta) $20 miliona po JEDNOM aktoru. 4. Ako nemate novac da platite premeštanje aktora, oni se brišu u roku od 24H, ukoliko novac ne skupite za to vreme. Nepoštovanje gore navedenih pravila će rezultirati brisanjem KOMPLETNE imovine sa naloga, uključujući nepokretnu imovinu, vozila i novac. U slučaju da namerno uradite prevaru i svu imovinu prebacite na drugi nalog (drug, brat, sestra, rođak), oba naloga uključujući vaš i nalog korišćen za manipulaciju će biti obrisana. On 5/13/2017 at 6:43 PM, Pavle said: Nestali su mi aktori, neko ih je izgurao kolima. Šta da radim ? Igrač koji "izgura" aktore namerno ili slučajno je uradio težak BA i preti mu kazna banom (trajnim). Savet je da pokušate da saznate ko je to uradio i da sa dokazima postavite meni žalbu na PM na forumu. UPDATE 21.04.2018. Link to comment https://www.sarp.gg/forum/topic/142735-aktori/#findComment-1315212 Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts