Jump to content

Locked DEBATA SAMP VERZIJE - IGRACI BIRAJU!

Recommended Posts

• Today a reader, tomorrow a leader.
  • Glasam za 0.3 -DL.

Primamljiv broj zanimljivih dodataka koji ce doci na SA, a samim tim i podigli server na jedan visi nivo.

Moje misljenje je da ostane ovako posto je stvarno odlicno a ako se bude prebacivalo opet se client mora skidat i sve to mislim nie to neki poso ni nista nego uvjek ce bit onih tupana koi to nece znat.Ali ako

stvarno bude sve sta pise gore neka se prebaci sto da ne.

Mislim  da oni koji uživaju u RP-u na ovom serveru su više za to da se ostavi kako jeste, jer je njima (tu spadam i ja) 90% novih stvari nepotrebno.Naravno podržavam malo promjene i respekt za Deitya jer se trudi da osvježi zajednicu i uvede nešto novo.Ali ako baš mene pitate ja mislim da ovo i nije toliko neophodno.Kada već imamo 1000/1000 igrača , ja sam gotovo siguran da će zbog novog clienta, skidanja i ostalih stvari većina odustati od toga.Opet kažem ideja je dobra, ima mnogo dobrih stvari ali to i nije toliko neophodno.Tako da je moj odgovor Da/Ne. :) .

Zaboravio sam što se tiče ovog igranja na drugim serverima.50% igrača igra neke servere za pucanje i te gluposti, i mislim da njima baš i ne odgovara ovo.Ja trenutno  ne igram nigdje osim na SA ali kolko ja znam ima dosta koji igraju na više servera, a reinstaliranje clienta svaki put kada želite da se konektujete na novi server nije baš pogodno.

Edited by Majid
    Da dodam nešto.

@Deity Ne znam koliko je sve testirano, ali ja imam malo losij racunar. Mislim da bi ti trebao znati da li bi boli problema sa fps dropom. Ukoliko ja ne budem imao problema nece ni drugi vjrvtn. 

Spec: 

Procesor: AMD Athlon II X2 250 3,00GHz

RAM: 4GB

GPU: NVidia Geforce 9500 GS

Pomalo sam skeptican, da li si mislio kompove iz 2000 one: Pentium 4, 512MG Rama, integrisana?

Kako idu glasovi vjerovatno ce biti vise glasova za 0.3.7-DL, ali sa druge strane gledano bolje da ostane ovako kako jeste bez mnogo eksperimentisanja, i ovako se moze igrati i nista nam ne fali :) .

• What good will it be for someone to gain the whole world, yet forfeit their soul? Or what can anyone give in exchange for their soul?
  • Just now, Tukic said:

@Deity Ne znam koliko je sve testirano, ali ja imam malo losij racunar. Mislim da bi ti trebao znati da li bi boli problema sa fps dropom. Ukoliko ja ne budem imao problema nece ni drugi vjrvtn. 

Spec: 

Procesor: AMD Athlon II X2 250 3,00GHz

RAM: 4GB

GPU: NVidia Geforce 9500 GS

Pomalo sam skeptican, da li si mislio kompove iz 2000 one: Pentium 4, 512MG Rama, integrisana?

Radice ti naravno xD

To su ti drveni racunari, 512 MB rama itd.

Tvoj moze tera lagano sta oces..

Mislim da bi najpametnije bilo sacekati malo i ne srljati, da vidimo da li ce vecina servera preci na novu verziju ili ce ostati pri starom, kako ne bi morali igraci da instaliraju/deinstaliraju klijent pri promeni servera, takodje bismo tako sacekali i videli kako se na drugim serverima pokazala nova verzija SAMP-a, tj da li crashuje i stvara ostale probleme, jer ako se zaletimo i predjemo tesko cemo se vratiti nazad kad svi igraci poskidaju novu verziju. Druga i glavna mana je sto bi onda morao da se ponovo warden ceka, a to bi stvaralo ogromne probleme administraciji a i onim igracima koji su mozda banovani a nisu krivi. Po meni nece update pobeci nigde, i znam da vecinu privlace ovi skinovi i gluposti ali treba razmisljati racionalno, jedino mi krivo za Liberty City i Vice City...

• What good will it be for someone to gain the whole world, yet forfeit their soul? Or what can anyone give in exchange for their soul?
  • 2 minutes ago, Goldfinger said:

Mislim da bi najpametnije bilo sacekati malo i ne srljati, da vidimo da li ce vecina servera preci na novu verziju ili ce ostati pri starom, kako ne bi morali igraci da instaliraju/deinstaliraju klijent pri promeni servera, takodje bismo tako sacekali i videli kako se na drugim serverima pokazala nova verzija SAMP-a, tj da li crashuje i stvara ostale probleme, jer ako se zaletimo i predjemo tesko cemo se vratiti nazad kad svi igraci poskidaju novu verziju. Druga i glavna mana je sto bi onda morao da se ponovo warden ceka, a to bi stvaralo ogromne probleme administraciji a i onim igracima koji su mozda banovani a nisu krivi. Po meni nece update pobeci nigde, i znam da vecinu privlace ovi skinovi i gluposti ali treba razmisljati racionalno, jedino mi krivo za Liberty City i Vice City...

Pa ubacice se tek kad izadje oficijalna finalna verzija normalno, nismo toliko pukli da testiramo na 1000 igraca verzije :D jes za warden malo gadno to stoji, improvise cemo..

Ovako to za skinove je sve prelepo i te objekte i auta ako se srede da svi vide isto npr umesto sultana vide tipa BMW , ima previse dobrih strana ali ima i losih tipa mnogi igraci mi kazu da im laguje kad se ubace modovi tipa ubace mod za auto ali kada se priblize tom autu ono laga mogu mislit kolki ce lag bitk sa svim tim skinovima i vozilima a ako bi sresili nesto da ne laga onda bi sve ove ideje o 0.3.8 bile vrhunske i samp bi bio mnogo zanimljiviji.Ako ga vec ubacite nek licno Deity ili neki jaci Admin snimi na YT kako sve to skinuti jer ima isto makar 200 igrace ako ne i vise koji to nece znat skinuti.....Moj glas DA ako nece bit lagova zbg vozila a ako postoji mogucnost da laga onda NE...

1 minute ago, Goldfinger said:

Mislim da bi najpametnije bilo sacekati malo i ne srljati, da vidimo da li ce vecina servera preci na novu verziju ili ce ostati pri starom, kako ne bi morali igraci da instaliraju/deinstaliraju klijent pri promeni servera, takodje bismo tako sacekali i videli kako se na drugim serverima pokazala nova verzija SAMP-a, tj da li crashuje i stvara ostale probleme, jer ako se zaletimo i predjemo tesko cemo se vratiti nazad kad svi igraci poskidaju novu verziju. Druga i glavna mana je sto bi onda morao da se ponovo warden ceka, a to bi stvaralo ogromne probleme administraciji a i onim igracima koji su mozda banovani a nisu krivi. Po meni nece update pobeci nigde, i znam da vecinu privlace ovi skinovi i gluposti ali treba razmisljati racionalno...

Pa najbolje je napraviti testni server, pa da se skupi igraca... Svi zajedno testiramo pa odlucimo. Iskreno meni je dobra ideja oko tih skinova i objekata. Gradovi su mi malo nepotrebni, slabo se koriste i ova druga dva(SF, LV). Za klijent se lako moze naci rjesenje, to je najmanji problem. Danas serveri prave i vlastite klijente. Ako ostanemo na ovoj verzij nece nam puno stvari biti uskraceno... 

2 minutes ago, Deity said:

Pa ubacice se tek kad izadje oficijalna finalna verzija normalno, nismo toliko pukli da testiramo na 1000 igraca verzije :D jes za warden malo gadno to stoji, improvise cemo..

Onda ne znam, sta kazu ostali vlasnici oce i oni prelaziti?  Tu je i ovo objedinjavanje ip adresa...

Ne.

Mislim da ne treba da se trci pred rudu,jeste da je prednost i da ima dosta dobrih stvari ali ipak strpljenje je majka uspha,sacekati da se to skroz lepo optimizuje,igrali smo tolike godine bez tih funkcija i necemo propasti jos neko vreme. A i ako se to bude ubacivalo bitno bi bilo jako razgraniciti neke stvari oko tih skinova i modela. Server i sad ima dosta nekih stvari koje nisu sredjene na ovoj verziji a ubacivati novu pre kompletnog sredjivanja stare po meni nije dobra ideja. Jednostavno proveriti u napred sve sta i kako bi moglo da se desi jer je ovo prvi svetski samp server i ako igde bude bagovalo ovde ce jer ima najvise igraca. Igrao sam pre koji dan na jednom stranom RP serveru dakle optimizovan je maksimalno i ima stalnih 300-400 igraca a cak i tamo laguje a kamo li ovde sta bi bilo sa 1000 igraca. Jednostavno ne rizikovati jos,sacekati feedback ostalih servera sa velikim brojem igraca.

Edited by Richard Zakheaew

I JOS DA DODAM MISLIM DA JE SADA MNOGO POTREBNIJE TAJ SA WARDEN JER STA CE IGRACI KOJI SU BANOVANI BEZ POTREBE CEKAT I ODLAGAT DO BOG ZNA KAD A CITERI MOGU SLOBODNO IGRATI

• [SA] Admin Level 3
  • Da, zasto ne probati?

Skidanje novog samp clienta, zar je toliki problem ukucati samp skinuti i instalirati za minut? Ako ce to da omete igrace da igraju onda stvarno ne znam.

Ako laguje vecini igraca naravno ne. Takodje, skinovi nisu losa ideja, ali dobro paziti sa tim, ubacivati samo Low Quality skinove i ne nesto prenabudzeno sto ce da pokvari igru.

Naravno sve to kada izadje cela verzija.

• 1 hour ago, ^Connor^ said:

Ne izgubicemo igrace ...

lol, kojom logikom, ajd prosvetli me. Zasto pricas gluposti ako nemas veze sa zivotom? Ljudi hoce novo, hoce nesto unikatno jedinstveno, ne viidm kako cemo izgubiti igrace. A ako napises " ne znaju da skinu client", onda cu samo da lock topic jer ce me biti blam sta cu procitati.

I vi ostali koji pisete ne znaju da skinu client, ne znaju da odu na link, dvo klik na .exe, next next next i pokreni samp? Ok jeste, tesko je priznajem, lakse je programiranje u pascalu..

• "Life is simple. You make choices and you don't look back."
  • Svako ima svoje misljenje,tako da ja mislim da je najbolje da ostane ovako kako jeste..

1 hour ago, Deity said:

- Warden anticheat se odlaze onda za mart ako se ubaci nova verzija zbog prilagodjavanja nove samp verzije.
    - Mogucnost crasha ili warninga jer je ovo jos uvek u fazi razvitka, i kad se pusti FINALNA verzija jako sam skeptican za ovo.

- Jos uvek razmisljam o DNS kako cu povezati, jer mi imamo vise IP adresa, a skinovi se skidaju sa IP adresama, dakle bice gadno.

Ako išta znači, meni se ova ideja ne dopada.

Razloge sam gore preuzeo iz glavnog posta.

Warden anticheat nam je trenutno mnogo bitan i bilo bi nesmotreno ako bismo ga odložili samo zbog nekih stvari koje nam zaista nisu toliko neophodne (custom skinovi, voda u bazenu, atachmenti koji ne baguju???).

Crash i warning su uobičajene stvari za sve verzije SAMP-a, pogotovo kad izađe nova verzija. Da, naravno da nismo blesavi da testiramo beta verzije na igračima, ali kad izađe i finalna verzija, biće crasha i warninga SIGURNO, uvek bude.  Čak i 0.3.7 i dalje izbacuje neke warninge. Ako možemo to da izbegnemo, bilo bi super, ali to podrazumeva ostajanje na 0.3.7 verziji ...

Treća stvar koja me je i naterala da napišem ovaj post je povezivanje DNS-a i više IP adresa.  Ovo je direktno povezano sa problemom koji smo imali godinama, Deity će znati o čemu pričam. Nije vredno rizikovati sad kad imamo 1000 igrača :) 

Guest
    This topic is now closed to further replies.
    • Create New...