Jump to content

Locked 8 godina imena "Skill Arena"

Recommended Posts

• [SA] Admin Level 3 | Ex: Daki Petrovic
  • Svaka cast za ovoo stvarnoo, gruvamooo daljeee!!! †

Guest Marin_Matovina
    On 28. 07. 2018. at 12:01 AM, Deity said:

Velika mi je cast i sa ponosom otvaram ovu temu, jer na danasnji dan je bio pocetak necega cega smo svi bili, i bicemo deo jos dugo godina! [SA] i dan danas pise svoju istoriju na SAMP sceni, i pisace dok god budimo se trudili i borili da odrzimo ovaj lanac prijateljstva i sloge. Kako vreme leti, vec 8 godina je proslo otkako sam otvorio ovu zajednicu, a kao da je juce bilo ; )

I sami znate da je ova zajednica na tronu i dalje vec dugi niz godina, da drzimo najveci broj igraca na balkanu, kako na serveru tako i na forumu/teamspeaku.Sa jedne strane, bilo bi mi zao da propadne ovakav trud za koji smo se svi borili, za sve sate igre provedene na serveru,forumu,tsu..A sa druge strane, kad pogledate sta smo ostvarili za ovo kratko vreme na  samp sceni, to mozda niko nece u sledecih 9-10 ; ) Sustina je da i ako se Skill Arena ikad ugasi, svi cete pamtiti ovu zajednicu kao "drugu" familiju, mesto gde ste uvek dolazili da pricate, uzivate, igrate i zezate sa svojim drugarima, iako se neki posle pokazu da nisu drugari, ipak su bili. Svi cete znati sta je bila skillarena, za 10-20 pa i 30 godina, jer jednostavno ne mozete zaboraviti sva secanja i dogadjaje koje ste imali na zajednici, neki cak i vise od secanja. Ne mogu reci da sam sve osobe koje sam upoznao u RL sa zajednice bile "dobre", jer bas i nisu, ali na ovoj zajednici sam upoznao dosta dobrih osoba  iako sam bio prodan i izneveren pa cak i od nekih bliskih osoba, ipak nisam odustao od pravljenja odlicne ekipe. Elem, da ne pametujem vise, da malo popricamo o zajednici ; )

Pre svega zeleo bih da se zahvalim svim igracima Skill Arene koji igraju na serveru, jer provode enormne sate kako bi pokazali  i pruzili podrsku zajednici, pocev od reklamiranja, pruzanja pomoci novim igracima pa  i doniranjem, sve do same igre na serveru , jer da vas nema ocigledno SA ne bi bila ono sto je danas. Sama vasa podrska, i prisustvo u zajednici dokazuje da mi radimo dobar posao, i da se trudimo kako bi svi uzivali na serveru gde je i poenta da se zezamo, druzimo i igramo, a ne vredjamo prozivamo i psujemo.  Znam da ima dosta tenzije, svadja, napetosti na zajednici, jer jednostavno nije moguce svima ugoditi, ali zamolio bih vas ako vec ne mozete da resite neki sukob da mozda probate sa "izvini",a ne sa prozivanjem. Neki put treba biti covek i oprostiti nekome na gresci, jer ne znas sta je ta osoba imala ili kakve probleme u RL ima, pa iskaljuje bes na igracima gde nazalost njegovi postupci dovode do zabrane igre na zajednici.Ja bih rado voleo da svi igraci ostanu na zajednici jos dugo, da se druzimo igramo i zezamo, i nadam se da kad procitate ovo da cete barem malo pokusati sa lepim recima, koliko toliko.U znak zahvalnosti, sutra negde preko dana bice odradjen global UNWARN, kao i GLOBAL UNBAN, dakle svim igracima SA bice stavljena kolicina warna na 0 i bice skinut ban!

Nema sta da se kaze za staff, da ne rade odlican posao ne bi bili gde smo sad. Posebno AL 5 i Al6, koji su probrani od strane najboljih admina na SA i naravno njihov rad i trud na zajednici je i te kako cenjen, i to su ljudi koji su tu 24/7, ekipa koja je stalno u toku i koja ce biti tu dok god bude to trebalo, jer sam rastanak ovakvog dobrog staffa bi bio vec jedan korak dole.Ta sloga i ozbiljnost kao i rad su samo jedan od dokaza za brojku od 1000.Mi smo vec dugo u ovoj prici, dakle poceli smo od CS-a, bili smo najbolji, i onda smo jednostavno izgubili volju jer CS nije mogao da pruzi ono sto je recimo SAMP mogao. Zato sto mi i ugasili CS zajednicu, i otvorili SAMP server.  

Primetio sam da u jednu ruku SAMP malo i "umire", dok sa druge strane vecina igraca postaje pod uticajem youtubera. Jako je tuzno videti da mi gubimo igrace jer nemamo poznatog "youtubera" ili nemamo nekog poznatog da nas reklamira. Ja nikad nisam zeleo da platim youtubera, niti cu ikada. Pre bih se pomirio sa time da je server fail, nego da cekam neke klince koji su fanovi nekog "idola" koji su tu samo zbog njih. Ne mozes da budes igrac ako volis youtubera, moras voleti server i ljude na njemu ; ) Ali dobro, time's change so do we, cudna neka vremena dodjose.

I pored svih "FAKTORA", mi imamo 1000/1000 3-4 puta nedeljno sto je jako odlicno, a verujem da posle global unbana bice verovatno i svaki dan, soon  3.5 godine kako imamo najveci broj igraca na balkanu, i svu podrsku koju dobijamo zasluzili smo posteno, radom i trudom, a ne nekim drugim faktorima. 

Prosli smo velike adventure, od top 10 CS servera, ESL partnerstva, ESL official hosteri turnira, e-sport team sa najbojim CS:GO igracima, najboljim PUBG igracima, osvojili brdo lan turnira, samp server rank 1 na svakoj statistici, postiigli smo mnogo uspeha, i izgradili smo ime, ime koje se nece zaboraviti decenijama, ime koje je svugde poznato i cenjeno, i kada se cuje ta rec ljudi znaju za kvalitet. 

Verujem da svi zeljno ocekuju nas novi, end game cilj za GTA scenu, MTA projekat, i verujte da sam prezauzet obavezama da ne stizem toliko da pruzim paznje tom projektu, ali radicemo na tome da bude open do kraja godine. MTA projekat je oko 60% gotov skroz, tako da se povremeno radi na njemu. Znam, mnogo ljudi mi pisu kad ce MTA, alpha, beta, kad cemo moci da igramo konacno bez cheatera i lagova, i znajte da vas nikad nisam izneverio, ono sto kazem to cu i ispuniti, makar otvorio 2030 godine,  ispostovacu dogovor za MTA, jer znam koliko vam znaci ta neka nova era GTA scene, jer SAMP je postao jako monoton, pun lagova i cheatera. Probao sam da sredim te cheatere sa wardenom, nazalost anticheat se uvek moze zaobici, ali zato cemo od sad da cheatere perm disarm i nema DM, mogu u RP org ; ) Zato je tu da MTA resi sve te probleme, i nadam  se da cu povuci sve resurse sto imam da usmerim ka tom projektu. Kao sto i sami znate jako je malo LUA developera, bukvalno sam 2 developera sreo za ove 2 godine, s'tim sto jedan tek uci da skripta, a drugi je veoma zauzet obavezama, a njega naravno svi znate, jedan od cenjenih i postovanih ljudi ove zajednice, n0nE, koji verujem da kad bude nasao slobodnog vremena odradice deo do alphe i pruziti vam novo iskustvo! Ovim putem ga pozdravljam i zahvaljujem mu se na svemu sto je uradio za mene, malo je takvih. BIo sam rekao da ce i majice biti u izradi, ali mala zainteresovanost nazalost, tako da je  otkazano. Elem, ako u nekoj blizoj buducnosti bude veca potraznja, pusticu u prodaju.Dizajn sam negde okacio na status update-ovima, cena je smesna, pa ako se odlucim na mass sale, bicete obavesteni.

-Sto se tice SAMPA, na njemu se nista ne moze ubaciti vise jer je previse igraca, limiti nas ubijaju, sve je teze kada imate previse igraca a igra radjena da funkcionise na jednom jezgru. No dobro, nas 4.6 update ce mozda biti i poslednji za ovu godinu, ali ce zato imati fenomenalne stvari koje ce biti zanimljive mnogim igracima, kao sto su questovi, weekly rewards, "Arena" Pass, Actor-Guided tutorial, kao i odredjeni bug fixevi koji ce srediti neke probleme vezno za stats, i optimizacija na nekim tajmerima. Takodje, radicemo na soluciji vehicle limita. Nas SAMP je jako stabilan, nikad nismo pali ispod 800 igraca, sto pokazuje da samp i dalje zivi, ima tu popularnost.

-Nisam hteo da sirim neke nove informacije vezano za moj novi projekat koji spremam van Skill Arene, ali verujem da ste svi culi o tome, tako da cu to ostaviti za neki drugi dan, da ispisem sta ce sve imati, i zasto ce biti mozda jedan od mojih end-game ciljeva na gaming sceni. Nesto sto ce promeniti gaming scenu, kako lokalno tako i globalno ; ) Otom potom, naravno. Zato ste i tu na Skill Areni, da Vam pruzim sansu da budete profesionalci u onome sto volite!

Naravno, pored svih nagrada koje cemo dati preko dana, uvece ce nam ulepsati vece nas najbolji master DJ radio @Awok3N, sa ludom muzikom i haos vremenskom prognozom :D Ovog puta ga pozdravljam, moj najbolji drugar i lik koji me nikad nije izneverio. Tu je takodje i Goldfinger, koji je jedan od najboljih Q&A na ovoj zajednici i vrhnuski vodja ove zajednice pored mene.

Mogao bih do sutra da pisem kome sam vecno zahvalan, lista je velika, pronacice se oni sami. Hvala Vam sto ste uvek uz nas tu, sto staff, sto igraci, sto hejteri, da nema vas jednostavno mi ne bi bili ovde gde smo sad. Ovom prilikom pozdravljam sve igrace, i nadam se da cemo sledece godine pisati broj igraca :1001/4096! God speed!

Kao sto i sami vidite, sprema se haos koji cemo napraviti po balkanu, i nadam se da smo opravdali vase poverenje i podrsku kao zajednica.Mi smo tu, jaci nego ikad i bicemo jos dugo. Hvala Vam na svemu sto ste ucinili na zajednici, i sto ste tu sa nama i dalje. Srecan rodjendan Skill Arena zajednici, i ona danas zvanicno traje vec 8 godina!  

Sve najbolje i vidimo se danas za neke nagrade, kao i global unwarn!

'Owner, SA Staff.

Bas sam jucer razmisljao o Skill Areni i prvih dana na njoj, svih zezanja, ljutnja, srece i tuge, a posebno cu se sjecati kad sam uso u PD, kad se sjetim 3 godine prije kad sam tek saznao za Skill Arenu i svih sjecanja dodje mi da zaplacem, ali svaki server se jednom mora ugasiti

• 𝐞𝐱. 𝐒𝐭𝐞𝐟𝐚𝐧_𝐋𝐨𝐩𝐞𝐳
  • ONO STO SE KAZE !

#SA_ONE_LOVE :x:x

Ma Skill Arena najjaca bre uvek bila ^_^

Svaka cast cacak @Deity:D 

8 GODINA BREJJJJJ !!! :x

#SA_ONE_LOVE! NO.1 !!!

2015, 2016, 2017, 2018...Uskoro 2019 mmmmmmm drago mi je da sam dosta dugo tu <3 :x9_9

• Jer se sreca opet vrti k'o refren
  • Propuštio sam 8 godina,nemam vremena ali jbg...samo da cepamo

I tako prodjose ovih 8 godina,never forgot history from 1.6 from begining we was the best server and all results show up.

• "Get busy living or get busy dying."
  • Naravno, sve pohvale, nema servera do SkillArene, neka zivite jos godina sto! :x

Guest
    This topic is now closed to further replies.
    • Create New...