Jump to content

Locked [TUTORIAL] Norteños 14

Recommended Posts

Image

1

Nortenos IV je Hispanska ulična banda koja je nastala na prostoru Salinasa,današnje države Kalifornije,u Sjedinjenim Američkim Državama . Bandu čine većinski brojem Hispanci koji su se naselili na prostore Salinasa,Los Anđelesa,Santa Barbare,Fresno'a,San Bernardina,San Diega,Riverside'a i drugih teritorija u okolini Los Anđelesa . Njihovi najveći rivali jesu Surenosi ( južnjaci ) koji se razlikuju po tome što koriste drugačije slengove,nose drugačiju boju za razliku od Nortenosa,tačnije plavu dok Nortenosi nose crvenu boju . Razlog zašto ova banda u svom nazivu nosi broj '14' jeste taj što je početno slovo 'N' ove bande u abecedi četrnaesto po redu,što je isto i kod Surenosa,samo što Surenosi u svom nazivu nose broj '13' što daje doznaku da je njihovo početno slovo 'S' trinaesto po redu u abecedi . Tipični Norteno outfit jeste taj da nose crveno-crne košulje,kačkete na kojima je ucrtano slovo 'N' i obične crne pantalone . Ova banda je nastala od Nuestra Familije,čiji su članovi većinski danas u raznim zatvorima Srednje Amerike i Sjedinjenih Američkih Država . Takođe,Nortenosi pored njihovih glavnih rivala Surenosa,takođe dijele rivalstvo sa Skinheadsima,iz razloga zato što su Skinheadsi,kao i Surenosi teški rascisti i veoma mrze crnu rasu,zbog čega je i došlo do konflikta između ovih grupa ili bandi . Članovi ove bande takođe potiču sa prostora El' Salvadora,odakle su i poticali prvi njihovi članovi . Teritorije gdje najviše nastaju konflikti između Surenosa i Nortenosa jesu zajednice poput Delana i Bakersfielda,savezne države Kalifornije .

gang-teritories

Norteno grupe širom Kalifornije se većinski bave trgovinom ljudi, pljačkama, ubistvima, švercovanjem ilegalnih supstanci i nekim sličnim ilegalnim radnjama u okolini San Francisca (Oakland, Bakersfield, Fresno etc.). Najviše ovih radnji se dešavalo na prostorima Salinasa i Montereya, gdje je i dan-danas zastupljena tačka kriminala od strane Norteno setova. Tokom boravka u zatvoru, u kojem su raspoređene dvije grupe, Surenosi koji su predstavljeni kao Souther Latinos i Nortenosi koji su predstavljeni kao Northern Latinos i koji su afilirani odjećom na kojoj je ucrtano slovo 'N' što takođe predstavlja Nuestra Familiju, zbog koje kultura Nortenosa zapravo i postoji. Takođe, pored sve ove odjeće ,Nortenosi se često viđaju i u dresovima raznih košarkaških i ragbi klubova, kao što su Nebraska Cornhuskers, UNLV Rebels i San Francisko 49ers, dok Surenosi često nose dresove ragbi kluba Los Angeles Dodgersa. Nortenos članovi često na svojim rukama tetoviraju broj '14', zatim ispisuju razna imena Norteno setova poput Scrap Killaz i sličnih naziva grupa . Uz sebe nose razne vrste oružija, poput mačete, sombrera kao i drugih vrsta oružija. Isto bitno za napomenuti, tokom prolaska kroz Norteno setove možete vidjeti na prozorima kuća od nekih članova bande zastavu na kojoj je napisan naziv 'United Farm Workers of America' na kojima je nacrtana ptica koja se zove 'Huelga', što je jedan od simbola bande i predstavlja narod sa zapada. Pored svih navedenih obilježja ove bande,možemo još dodati logo pod imenom 'NORCAL', 'WS' logo koji označava Norteno setove koji su pozicionirani u zapadnom Santa Cruzu.

tri-slike-u-jednoj-slici-va-i

huelga               norcal-v2               norcal

Takođe, na području Los Anđelesa možemo isto primjetiti razne Norteno graffite koji predstavljaju samu bandu. Stanovnici tih područja se i ne trude da brišu takve stvari,jer većinski upadnu u probleme sa Norteno grupom koja je naseljena na tom području, te iz toga nastanu razne pljačke i ubistva radi precrtavanja njihovih graffita. Često članovi Norteno grupa dolaze u Sureno setove i precrtavaju rivalske graffite, što se dešava i sa druge strane. U mnogim Sureno setovima možemo da vidimo različite gang signove iz razloga jer su u pitanju druge destinacije, što nam daje doznaku da su u pitanju druga obilježja same grupe. Često možemo da vidimo članove kako prikazuju u lijevoj ruci četiri prsta, dok u desnoj pokazuju kaži-prst, što predstavlja pticu pod imenom 'Huelga', koja je viđena u prethodnim slikama (zastavi ''United Farm Workers of America''). Dole će biti prikazani glavni Norteno gang signovi koje koriste svi članovi, u bilo kojem Norteno setu, bilo to da se radi u Sjedinjenim Američkim Državama ili Meksiku .

BN31l10-CQAEVn-Op

Nakon dužeg perioda nastanka ove bande, narod na prostorima Salinasa, savezne države Kalifornije je podnosio sve više i više prijava na članove Nuestra Familije ili Nortenosa, kao i Surenosa. Zbog toga,Law Enforcement je odlučio da pokrene operaciju 'Black Widow', gdje je bila namjera da se uhapse svi članovi Surenosa, Nortenosa ili Nuestra Familije sa prostora Salinasa i Bakersfielda. Ta operacija je započeta 2000 godine,te se nastavljala i 2001 godine, gdje su uhapšena 22 člana Nuestra Familije, među kojima je bilo pet High Ranked članova ove bande sa tih prostora, koji su direktno prebačeni u Supermax prison u Florenciju, Colorado. Tokom suđenja ovim članovima, dva člana su osuđena na smrt zbog teških ubistava na području Salinasa,savezne države Kalifornije, kao i trgovinom droge, oružija, otmicama i silovanjem. Pored svih ovih članova Norteno grupe iz Salinasa, takođe je uhvaćeno nekoliko članova na prostoru Bakersfielda i San Dijega, gdje se i dan-danas kriju high ranked članovi jednih od glavnih Norteno setova širom Kalifornije. 

Edited by Ramon_Garcia
Ispravljene pojedine stvari s' obzirom da je od tutorijala proslo skoro tri godine.
36 minutes ago, Jeremiah Ashoroft said:

ima vec isti ovakav 

36 minutes ago, Jeremiah Ashoroft said:

ima vec isti ovakav 

Ezio je pravio,ali je ovo dosta duže i nije uopšte isto odrađeno kao i kod njega,jer sam pomenuo dosta stvari koje on nije spomenuo . U taj tutorijal nisam ulazio poduži vremenski period,a znam napamet kakav je . Jedino što sam uzeo sa neta jesu ovi nazivi 'Norteno' i  'How to roleplay Norteno' . Pričaj što se mene tiče šta hoćeš,ja sam iz svoje glave izdvojio sve što znam,imao sam brda Norteno fakcija koje sam otvarao ovde,tako da mogu reći da imam dosta znanja o ovome .

Edited by Jessy Shaw
5 hours ago, Martin_White said:

Dobar tutorijal,Kale bi bio ponosan na tebe.

Hahah,ma gdje ne bi bio ponosan mraleu,ponosi se i sa tobom i sa mnom jer smo mu najdraži fanovi mraleu,keke.

4 hours ago, Vuleq_Smith said:

dobarz

Hvala,Vuleq brateu .

2 hours ago, Tarik_Mahmutovic said:

Ma kida.

Hvala,Tariče ! :) 

1 hour ago, Shakur. said:

prejako svaka cast

Hvala burazeru puno ! :x

1 hour ago, Darchy said:

Zna brat Vujic znanje, RPali smo zajedno Nortenose :)

Kako da se ne sjećam,naači sistem je bio,hahah . :) 

On 10/9/2019 at 6:25 PM, Zeron011 said:

mislim da nema nortenosa u LA-u , al moze bit da sam u krivu.

Ima pojedinih setova,jer da ih nema,onda Surenosi ne bi imali konkurencije osim Bloodsa,Cripsa,Latin Kingsa i ostalih grupa .

21 hours ago, Sweet Jeffersonn said:

brao

Hvala,buraz .

17 hours ago, .mateja said:

Nema, al jbg, igrica je igrica

Isti odgovor kao i kod Zerona .

19 hours ago, Dante_White said:

kolko znam ezio je vec pravio tut nego dbr, ovo je sasvim u redu.

Jeste, ali je ovde dodati dosta stvari koje on nije naveo .

Edit : Hvala, buraz.

Edited by Jessy Shaw
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...