Jump to content

GANGLAND CHRONICLES: E/S Shamrock Valley

Recommended Posts

image.png.918f143857b0feec979a2ac05056ced3.png

⚖️ Sudnica – Commonwealth vs. Thomas Clancy

Mesto: Los Santos Court

Datum: 29. maj 2014.

Sudija: Hon. Alice Fenway

Tužilac: ADA James Halbrook

Odbrana: Atty. Louis McKenna

Svedok: John Mahoney (žrtva)

📣 ZAPISNIK IZ SUDNICE:

SUDSKI ZAPISNIČAR:

Predmet broj #2001-459-C. Commonwealth protiv Thomasa Clancyja. Suđenje za pokušaj ubistva. Prisutan svedok John Mahoney.

---

ADA HALBROOK (tužilac):

> Gospodine Mahoney, recite poroti, da li ste imali ikakvu interakciju sa optuženim pre incidenta?

JOHN MAHONEY:

> Ne. Nisam nikad razgovarao s njim. Video sam ga nekoliko puta u baru, uvek sam. Samo je sedeo... gledao.

HALBROOK:

> Gledao? Kako tačno?

MAHONEY:

> Prazno. Nije me gledao kao čoveka. Više kao... kroz mene.

HALBROOK:

> A onda vas je napao?

MAHONEY (glas podrhtava):

> Samo je ustao. Ni reč nije rekao. Samo — bum — nož u vrat. Osetio sam kako mi krv curi niz jaknu pre nego što sam shvatio da umirem.

HALBROOK:

> Da li vam je pre toga pretio? Imao neki motiv?

MAHONEY:

> Nikakav. Nije znao moje ime. Ništa nisam uradio.

---

ATTY. MCKENNA (odbrana):

> Gospodine Mahoney, žao mi je zbog onoga što vam se dogodilo. Ali dozvolite mi jedno pitanje — kada je Thomas Clancy podigao nož, jeste li mu gledali u oči?

MAHONEY:

> Jesam.

MCKENNA:

> I šta ste videli?

MAHONEY (tiho):

> Ništa. Nije to bio čovek. To je bio... prazan hodnik. Kao da niko nije upravljao telom.

---

MCKENNA:

> Sudska psihijatrica je izjavila da je moj klijent verovao da ste vi “kopija” stvarne osobe. Da li ste to znali?

MAHONEY (zbunjen):

> Kopija? Kakva sad kopija?

MCKENNA:

> Prema njenom svedočenju, Clancy je imao halucinacije — da ljudi oko njega nisu pravi. Da su zamenjeni. Zamislite to. Svaki čovek koji vam priđe — nije stvaran. I da vam neko šapuće u glavi: 'Ubodi. On nije čovek.'

---

HALBROOK (iznervirano):

> Prigovor, sugestivno!

SUDIJA FENWAY:

> Usvaja se. Gospodine McKenna, zadržite se na činjenicama.
---

MCKENNA (mirno):

> Gospodine Mahoney, ako vam kažem da moj klijent posle napada nije znao ko ste, niti se sećao da vas je ubo — da li biste mu verovali?

MAHONEY (zastaje):

> Ne znam. Ali kada sam video lice... možda bi i ja ubo njega da sam bio u njegovoj glavi.
---

HALBROOK (prilazi poroti):

> Poroto, ovo nije priča o nekom “ko je poludeo”. Ovo je opasan čovek koji je birao da ćuti, birao da nosi nož, i birao da ubode. Halucinacije nisu izgovor kada krv teče niz pod bara. Ne tražimo osvetu. Tražimo odgovornost.
---

MCKENNA:

> A ja tražim istinu. I istina je da Thomas Clancy nije znao da ste čovek. U njegovim očima — vi ste bili demon, senka, lažna kopija. I u tom trenutku — on nije bio Thomas Clancy. Bio je samo haos.
---

SUDIJA FENWAY:

> Dosta. Slučaj ide u porotu. Sud se odlaže do sutra ujutru.*

(gong udar cekicem)

Presuda (2014):

Clancy je proglašen neuračunljivim i sud je odredio obavezni smeštaj u Los Santos State Forensic Hospital, bez minimalne kazne zatvora, ali sa godišnjim psihijatrijskim evaluacijama. Sudskom odlukom, puštanje je moguće tek nakon minimum 10 godina lečenja, ukoliko se dokaže potpuna remisija psihoticnih simptoma.

image.jpeg.9568f40ba5506669e99e596969ce4026.jpeg

Kako FBI saznaje slucaj Thomasa Calncya bio je zadnji poznati slucaj u kojem se spominjala iriska banda sa istocne strane Los Santosa, njihov poslednji kum bio je Frank Wallace, koji je bandu preuzeo pocetkom 2000-tih godina, nakon smrti Williama Clobecka. Fallace je preminuo 2016 godine, od tada javnosti nije poznato ko je preuzeo organizaciju. Ali kako FBI navodi, banda je vec dugo vremena mrtva, jedino se mogu pronaci na ulici duhovi njihove stare slave, tacnije propalice i alkoholicari koji tek toliko pokusavaju da prezive.

• Like 4
  • Thanks 1
  • Upvote 2

maxresdefault-2.webp.e2d785de3aeb6c53b04d7a374834b996.webp

Fakcija se temelji na prikazivanju kulture organizovanog kriminala, koji danas gotovo i da ne postoji.

Vas karakter ne mora striktno biti irske nacionalnosti, moze biti koje god vi zelite nacije dokle god znate to da iznesete.

Fakcija je otvorenoga tipa, svako ko zeli da se prikljuci istoj moze da se javi meni, @Unilozadanje ili @Dripac. putem foruma ili discorda

strangelove____, tkn5873, hotsauce14.

Kriteriujem za ulazak jeste taj, da ste koliko toliko normalna osoba koja zna prihvatiti kritiku, i jedino sta trazimo jeste osnovne zanje o mob kulturi i develop u photoshopu, za sve ostale nejasnoce mozete se obratiti liderima fakcije.

• Like 2
  • Upvote 2