Jump to content

Locked [TUTORIAL] Osnove MC RolePlaya

Dawkins

Recommended Posts

Već sam, vjerovatno znate, odradio tutorial za hijearhiju i strukturu unutar MC-a, ovaj tutorijal se neće držati toga nego MC-a uopšteno, tačnije nastanak istog, prvi koraci, karakteri, mentalitet itd. Tako da, ukoliko vas zanima ovakva vrsta RP-a, koja nažalost ne dobiva previše pažnje nastavite čitati. 

fZQpMP3.png
Stvar koja mi najviše zapada za oko jeste miješanje outlaw MC-a i običnog MC-a, dakle, koja je razlika? 

OLnTt7T.png

fZQpMP3.png

Obični bajkeri, koje inače viđate po ulicama balkana su u priči samo zbog motora, vožnje, zabave kao i humanitarnih akcija, nemaju nikakvog dodira sa ilegalnom stranom i tu vlada samo ljubav prema motorima, dok outlaw (pisat ću outlaw jer je odmetnik retardirana riječ) klubovi praktički koriste to kako bi se bavili ilegalnim aktivnostima, kao neka vrsta paravana. Naravno da je ljubav prema vožnji, članovima i ostalim vrijednostima kluba pristuna i u outlaw klubovima, ipak to nije svrha postojanja istih.

Outlaw klubovi su sub-kultura običnih bajkerskih klubova za koje se počinje znati tek par godina nakon drugog svjetskog rata (iako su nastali oko 1935. godine) tačnije u razdoblju 1955-1960 kada su takvi klubovi doživljavali sve veći i veći uspjeh, najbolje najbolje objašnjenje jeste izjava Američkog Ministarstva Pravde koji su rekli da outlaw klubovi samo iskorištavaju čar motora i čar pravih klubova za svoje kriminalne radnje. 

fZQpMP3.png

Dakle, kao što sam rekao gore, prvi takav klub je nastao oko 1935. godine, upravo klub koji je po tome i dobio ime (Outlaws MC).
Drugi najstariji outlaw klub su Pagani, koji su nastali čak 1956. godine, naravno da je prije njih bilo dosta udruženja bajkera, ali ne i pravih klubova.
Prvi outlaw klub, Outlawsi su nastali u saveznoj državi Chicago, u gradu Illinoisu, u Matilda baru koji se nalazi na i dan danas famoznoj Ruti 66.

fZQpMP3.png

Outlaw klubovi se u dijele u takozvane 99%-ere i 1%-ere, bajkerski "slang" za one okorjele bajkere koji ne poštuju nikakve zakone.To je nastalo nakon što je AMA (American Motorcyclist Association)  izjavila da u Americi ima 99% civilnih bajkera koji poštuju zakone i cilj im je samo dobra zabava, dok u 1% spadaju upravo outlaw klubovi. Obilježavaju se patchom 1% na prsluku. 
Outlaw klubovi sebe smatraju običnim klubovima, tako da kada ih nazovete kriminalcima to smatraju kao ogromnu uvredu, i to vas može koštati života. 

Slikovni rezultat za 1% PATCH

Bajkeri jednostavno obožavaju prolivenu krv, najviše naravno od rivalskih klubova. Često se zna desiti da iz čista mira krenu u nečij bar, kraj, čisto da naprave neko sranje, i to je normalna pojava kod svih outlaw klubova.

70538407_435939137019415_2602802605746814976_n.png?_nc_cat=106&_nc_oc=AQn3o_VaC2eJy005ZFfzqNB4TksTpnAeIkcs4LOjzVsBdbvfRkQmwaAJkvH3-2aGxjc&_nc_ht=scontent.fsjj1-1.fna&oh=ef9b8e93aa1d16142e7fd46915465e55&oe=5DFDF1E8

Onda, formacije tokom vožnje? Sve je kao što vidite na ovoj slici, President je naravno prvi, a iza njega Vice i SGT. Kod nekih klubova je slučaj da Road Captain bude u koloni ispred svih, kod nekih ne. Predzadnji motori su prospekti koji posjeduju motor, dok su zadnji prospekti koji nemaju motor pa se prevoze klubskim vozilom.

fZQpMP3.png

Onda, u obije svoje MC fakcije sam dobijao veliki broj pitanja kako pravilno rpati prospekta, pa da se dohvatimo i te teme. Ko ne zna uopšte šta znači prospekt neka odgleda moj prvi tutorial vezan za strukturu i neka se vrati da nastavi čitati.

fZQpMP3.png

Dakle, viđao sam mnogo puta kako osobe kao prospekti rpaju kurčenje, ne odrađuju naredbe koje članovi traži od njih itd. To tako ne ide, jer za to se dobija metak, nebitno ko ste  jer bajkeri imaju jako, jako prgav mentalitet i ubistvo im ništa ne znači, samo jedan manje.
Baš kao što sam objasnio u tom tutorialu, kao prospekti ne trebate rpati strah kao što rpate u gang rpu, cilj je zapravo da pokažete da ste hrabri ali morate imati svoje granice.

Naravno, sve je to do karaktera kojeg rpate i karaktera kojeg ostali rpaju, nisu ni svi bajkeri toliko strogi, neki upravo čak i traže da vide tu tamnu stranu vas, to je na vama da procijenite kako ćete odraditi,  čist primjer sam ja koji ne rpam strašnog karaktera da sad ubijem lika ako mi se obrati, kao što neki rpaju, dakle sve je do karaktera. Svako bira svoj način rpanja i tu na scenu dolazi vaša mašta,  niko vam ne može zabraniti kakvog karaktera da rpate.  Prospekti u RL svoj patch cekaju cak i preko godinu dana.

fZQpMP3.png

Nakon što dobijete punopravnog člana, ostatak vašeg napredovanja ovisi o vama, vašem stavu i lojalnosti.

fZQpMP3.png

Čisto da se dohvatim i ove teme, najpoznatiji patchevi koji nemaju veze sa vašom pozicijom u klubu (kao President,SGT itd). nego patchevi kojeg vaši karakteri zasluže: 

1% - Članovi kluba koji sebe smatraju okorjelim outlawom
MC - Motorcycle Club
BFFB - Svaki klub ima svoj način, ovo naprimjer znači Bandidos Forever Forever Bandidos, dok naprimjer kod Vagosa ide VFFV, kod Mongolsa ide MFFM itd, znači samo stavite prvo slovo kluba, ostalo ostaje isto
FTW - Fuck the World
666 - U prevodu I am devil"
13 - Označava slovo M po abecednom redu, neko kaže da to aludira na meth i mariuhanu dok neki kažu da to aludira na motorcycle, vi rpajte kako vam odgovara
69 - Osoba koja je vršila seksualne radnje ispred svih članova kluba
Nomad - Član kluba koji se iz jednog chaptera prebacio u drugi
BATF - Bureau of Alcohol Tobaco and Firearms (koristi u svrhu ismijavanja policije)
PO - Ženska osoba koju svi članovi kluba koriste za seksualne odnose

Sve je iz moje glave, osim ovih informacija oko prvog kluba, tako da ako se sjetim još nečega editovat ću.

Edited by Dawkins
  • "No man is above the law, and no man is below it."
  • To je to, sve sto sam se sjetio sam editovo, dodao sam ove formacije i jos par stvari, pa sta da kazem, odlucite.  @Tvrtko_Rimac @Lukas_Davorija

Guest
    This topic is now closed to further replies.
    • Create New...