Jump to content

Locked [TUTORIAL] Moved-In Resident RolePlay

Recommended Posts

U ovom tutorijalu cu vam objasniti kako pravilno postupiti dok RPate moved-in residenta jer je to rank koji vecina igraca dobija kada pristupe nekoj fakciji jer ih Lider  ne poznaje tako dobro ili jednostavno nisu sigurni sto se tice vaseg RPa. Potrudicu se da vam to sto bolje objasnim te vam unapred hvala sto izdvajate vreme za ovaj tutorijal.

GODINE.
Po meni je glavna stvar koliko cete godina rpati, najbolje bi bilo od 12 do 15 jer je novijim generacijama bukvalno sramotno da ste stariji lik u sekciji a i dalje nemate svoj official. Sve se cesce desava da mladje crnje pocinju da se vucu po setu u tim "pubertetskim godinama. 

PRILAZENJE GANGU I OSTALO BITNE STVARI.

Dakle, preselili ste se iz nekog dela grada u sekciju koja je puna gangbangera i normalno je da zelite nesto uraditi povodom toga kako bi se uklopili u okolinu. Najbolje vam je da pridjete u trenutku kad ne politikuju o necemu bitnom, vec pridjite kada pricaju u "prazno". Cim budete prisli toj grupi, ocekujte da ce  odmah poceti pressovati i izvuci svakakve informacije iz vas zbog prevelike paranoje koje zive u njima, svakako to rade jer misle da radite sa policijom ili im licite na picku / a i mozda dolazite iz rivalne teritorije - vi morate dokazati suprotno. Nemojte se iste sekunde kurciti i glumeti da ste high-powered u okolini ljudi gde vas niko ne zna, lako cete dobiti batine i pri istoj sekundi vas respect ide u minus.. Niko u tom momentu ne zna sta ce se desiti, mozda ce pokusati da vas opljackaju, naterati vas da se pobijete sa nekim familiar face-om koji je u blizini tada, mozda ce vas pitati iz kog razloga zelite da blejite sa njima sa obzirom da vam unapred daju do znanja da ste se opasno zajebali sto zelite biti u njihovoj okolini.Ali morate pri svakoj situaciji odbranite svoj karakter ako zelite na miru da roleplayate, znaci ako pokusaju da vas opljackaju branite se ili odma nasrnite na lice koje ima nameru da to pokusa, ako vas neko izaziva na tucu bolje prihvatite dok se pravite da vas nije strah iako bi u nekim situacijama trebali to RPati sa obzirom da ima sanse da ce neko uskociti u tucu kako bi odbranio svog prijatelja(i nemojte preterivati u tom fightu u smislu da ste videli da je vas karakter fizicki jaci IC i zelite ga poniziti pred svima) , ako pocne da vas priupitkuje odakle ste  a vi rpate da dolazite iz teritorije rivala o kojima oni stalno pricaju,  NIKAKO nemojte spominjati da ste se druzili sa njima ili nesto slicno.. Jednostavno slazite nesto kako bi podigli svoj karakter na noge.

Sada cu vam objasniti kako bi trebali da se ponasate dok ne postanete familiar face i dok ne dobijete svoj put-on. Sa obzirom da ste se tek upoznali , gledajte da ste sto aktivniji u setu i da se na neki nacin "zblizite" sa ostalima kako bi vam makar malo poverovali za pocetka a i kako bi sebi olaksali u buducnosti. Sve zavisi kakav cete karakter rpati ali gledajte da ne licite na nekog velikog  brokeboya ili na nekog goofy looking lika sa obzirom da je 2022. godina i postoje mnogo nacina kako mozete zaraditi za taj outfit. Takodje je bitno da ste vi tek zapoceli sa tim gangbangom i jos nista ne znate o tom zivotu, te morate vecinu "bitnih" tema dok se politikuje precutati i slusati kako bi vi naucili nesto da vas karakter napreduje sa svojim ponasanjem. Gledajte da ne pustate jezik na afilijate jer vas mogu i te kako ujebati, postujte ih sve pojedinacno ili se vezite za nekog ko odgovara vasem ponasanju IC kako bi vas ubuduce on gurao do svog put-ona a i kako bi vam postao Big Homie.

FAMILIAR FACE

Dakle vec neko vreme ste u sekciji i vec postajete familiar face(poznato lice), krenuli ste da se druzite sa svima i stariji su vec poceli da vas postuju i vi skupljate svoj respect. Vec ste podigli  vase samopouzdanje na odredjen level i tu krecu vase prve akcije, hit-upovi / net-banging / zaradjivanje para za ostale afilijate i sebe / claimovanje  seta i dissovanje rivala. Kad dodje do ovoga nikako ne smete reci ne ako zelite svoj put-on, samo da vam kazem da je normalno ako ste neiskusni u bilo kojoj akciji i da mozete pitati za savet od afilijata ali ne i da ih smarate nonstop. Prvi hit-up ce vam najverovatnije biti da idete u tudju sekciju kako bi se iskurcili a i kako bi sprejom ostavili poruku rivalima, mozete rpati kako niste upraksani i da taj tag ne lici na nesto ali morate ubuduće da vezbate kako se ne bi sramotili. Oko zaradjivanja novca vam mogu pricati do sutra, u vecini slucajeva prodajete drogu jer se gangovi uglavnom baziraju na to, ali to moze biti prodavanje patika, odeće ili nesto slicno.Kao sto sam i ponovio gore, sigurno se pre toga niste susrecali sa drogom a kamoli prodavali, ali  morate ubediti tog afilijatu da cete se snaci nekako, barem dali pare iz svog dzepa. Kad dodje do net banginga, RPajte kako pratite vecinu afilijata iz svog seta na instagramu i da preko njih "ucite" sta treba da pisete ili uradite kako bi dissovali rivalni set, tu je u pitanju kreativnost a i mnogo ostalih stvari, najcesce stavljaju slovo K(killer/killa) posle nekog slova,broja ili carda npr. hK ili sK ,cK, bK(hoover / snoover killa, crip killa, blood killa) 100k(Rollin 100s killa / Hunnits killa) 3k(Trays killa). Pazite da se ne sjebete i stavite slovo K posle slova koje reprezentuje vas set ili nesto sto vi claimujete, za to se morate snaci jer znam da ne zelite popiti DP, npr. za Cripse necete napisati fuck nego fucc ili fuhk ako se beefate sa nekim hoover setom, sve u svemu kontate o cemu pricam. Evo primer " fucc sknoovask, thkem bkitches aint shkit!!".   Takodje mozete nazivate neke setove po njihovim kako da kazem  "diss imenima" i stavljati X na emojie koji ih predstavljaju. 

Untitled-2-3.png.6f58122588404ab556fa494b3a67950a.png        unknown.png.089243888c0027489b981942e7750388.png

PRESSOVANJE STO SE TICE SVOG PUT-ONA / OFFICIALA

Sve cesce cete raditi sve ovo gore sto sam naveo ako imate muda, i u trenutku kada pomislite da ste spremni i zasluzujete svoj put-on uvek pricajte i pressujte o toj temi kad nemate o cemu drugom bitnom da pricate pred afilijatima, pravdajte se u zadnje vreme napravili dosta sranja a i para kako bi se za vase ime culo u sekciji.Takodje dobro razmislite da li ste spremni ili ne, pogledajte u proslost svog karaktera kako se on pokazao itd jer niko ne zeli pickicu u setu. Doci ce do trenutka kada afilijate konacno odluce da vas put-onaju, tako da se nadajte svemu. Morate znati u tom momentu kog reprezentujete i sa kime ste a i kog dissujete, slobodno  povisite svoj glas jer ipak treba da vas cuju i da osete vasu energiju jer ako pogresite u necemu mozete biti oterani iz sekcije ili cak ubijeni. Konacno ste na neki nacin ubaceni u gang i od tada menjate svoj nacin ponasnja i postajete ozbiljniji nego pre, sve u svemu morate se ponasati kako su se ostale afilijate ponasale u vasoj okolini, a to cu vam mozda objasniti neki drugi put. 

Jos jednom hvala sto ste odvojili vreme i procitali ovaj tutorijal, nadam se da sam vam pomogao i ako ima nesto da vam nije jasno slobodno pitajte.

Evo ga moj trenutni karakter sa kojim rpam u dukesima kao moved in, bacite pogled jer ce vam sigurno sve biti mnogo jasnije ali imajte u vidu da ima i RPa koji nismo developali.

Edited by Angel_Sanz
12 minutes ago, Delorean said:

topina, ja koji nez gang nista naucio nest, svaka cast, edit je samo mogao bolji ali sve top

Nije fora da edit bude lep vec da se nesto nauci

Odlicno odradjeno, svaka cast.

A @Delorean ako si znao odradio bi ti svakako za edit, super je lik sve sredio isk i edit i sve tako da manje price vise rada.

1 hour ago, Stefan_Casteelo said:

Odlicno odradjeno, svaka cast.

A @Delorean ako si znao odradio bi ti svakako za edit, super je lik sve sredio isk i edit i sve tako da manje price vise rada.

ajde tisina nemoj ti da mi se javljas, ja pavketa znam bolje od 90 posto vas, znaci ne seri molim te i nemoj da se javljas, da je mogao da edituje, mogao je, ali je svakako i bez edita super, prekini da mi izlazis na crtu jer nema potrebe da te ponizavam

naso se pametan neko da mi kaze sta ja treba da radim, ajde gledaj svoja posla i uzivaj u zivotu, pusti mene i sta ja pricam

@Tvrtko_Rimac mozes lock i feature

Edited by Delorean
17 minutes ago, Delorean said:

ajde tisina nemoj ti da mi se javljas, ja pavketa znam bolje od 90 posto vas, znaci ne seri molim te i nemoj da se javljas, da je mogao da edituje, mogao je, ali je svakako i bez edita super, prekini da mi izlazis na crtu jer nema potrebe da te ponizavam

naso se pametan neko da mi kaze sta ja treba da radim, ajde gledaj svoja posla i uzivaj u zivotu, pusti mene i sta ja pricam

@Tvrtko_Rimac mozes lock i feature

pripazi kako se ponasas, jos uvijel si na probnom

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...