Jump to content

Locked [TUTORIAL] Objašnjenje bitnih pozicija u MC-u.

Recommended Posts

300px-Southern_California_Norton_Owner%27s_Club_Cambria_Ride_on_hwy_41_near_Creston%2C_CA.jpg

HANGAROUND
Hangaround je početna faza u pridruživanju MC-u. Kao hangaroundi vi se smatrate gostima kluba, niko vas ne zna niti vi ikoga znate. Jedini zadatak vam je da nosite pivo i da vozite u svom automobilu Prospecte koji ne posjeduju motor.
Kao Hangaround, u klub dolazite samo kada vas neko pozove, svi se prema vama ponašaju dobro i fino kako bi ih uvukli sve dublje i dublje.
Hangaround smije nositi samo dukserice,majice,kačkete itd. koji na sebi imaju slogan kluba.

PROSPECT

Prospect je definitivno najgora faza u pridruživanju MC-u. Kao Prospect, vi ste tu na probi, znači primorani ste da radite sve šta punopravni članovi žele od vas, bez da imate ikakve primjedbe i da se žalite. Prospecti se u klubovima uglavnom koriste kao čistači, tačnije jeftina radna snaga.
Prospecti u najviše slučajeva nose istu odjeću kao i hangaroundi, u rijetkim slučajevima se Prospectima dodijeli vest na kojem malim slovima piše "Prospect"
Najvažniji korak koji kao Prospect morate napraviti je da sebi pronađete sponzora, tačnije punopravnog člana na kojeg se možete osloniti, koji će vam davati razne zadatke i pomoću kojeg najbrže možete pristupiti klubu.

64376869_347394175970213_4561468496298377216_n.png?_nc_cat=103&_nc_ht=scontent.fsjj1-1.fna&oh=5e79c22bd62cbb0ecce45a4f6ac29802&oe=5D94D60C

PATCHED MEMBER 
Ova faza je faza kada kao Prospect konačno postajete punopravan član kluba. Faza kada konačno dobijate određene Patcheve i određeno poštovanje koje kao Prospect niste imali. Kada ste Patched, više nemate sponzora, vi napredujete dalje svojim djelima i svojim ponašanjem.

fZQpMP3.png

ROAD CAPTAIN
Kao i što samo ime kaže, vi ste bukvalno kapetani na putu. Zadaci Road Captaina su da ugovaraju vožnje kluba, da obavjeste ostale kada izađu iz formacije tokom vožnje.
Road Captain se tokom vožnje vozi odma pored Presidenta jer sa prijeda ima bolji pregled situacije.

SECRETARY 
Zadatak Secretarya je uglavnom kancelarijski posao, kao što i samo ime kaže. Secretary obavlja menadžmentske poslove kluba, tačnije prati knjige, pravi popise, pravi dokumente itd.
Osnovci zadaci Secreatrya su : vođenje popisa članova, savjetovanje Presidenta o pravnim stvarima, vađenje dozvola za razne stvari, naprimjer dozvolu za prodaju alkohola u klubu itd.

TREASURER 
Treasurer uglavnom ima zadatak da čuva sav novac kluba, da vodi dugove, plaćanja itd. Uglavnom sve što je vezano za novac obavlja Treasurer.

fZQpMP3.png

SERGEANT AT ARMS
SGT je možda čak najteža i najbitnija pozicija u klubu. Zadaci SGT-a su : praćenje i pravilno korištenje oružja kluba, uvođenje reda na sastancima itd. SGT ima pravo izbaciti koga hoće sa sastanka ukoliko se taj neko ne pridržava pravila kluba. Za razliku od ostalih, Sergeanata može biti dvojica.
Sergeanti mogu imati svoje pomoćnike tačnije Enforcere.

VICE PRESIDENT 
VP je uglavnom desna ruka Presidenta. On nasljeđuje Presidenta u slučaju neke nesreće, smrti itd. VP ispunjava sve dužnosti Presidenta kada isti nije prisutan.

PRESIDENT 

President je glavni u klubu, on vodi glavnu riječ. Nema puno toga da se kaže o Presidentu, ime sve govori. President jednostavno obavlja najbitnije poslove kluba, vodi ostale članove itd.

front-patch-vest-motorcycle-gang.jpg

Edited by Dawkins

Posto RPam kod tebe, a nisam u proslosti imao prevelike prilike RPati MC, meni ce biti od pomoci. Ja sam za approve.

Meni koji nista posebno ne znam o ovome iskreno je odlicno odradjeno.

Iako me nesto ne privlaci taj vid RP-a,kao sto rekoh odlicno je svaka cast.

• Kakvi su potezi takvi su igraci
  • Ako se ne varam, Kane je napravio isto bio nesto ovakvo, samo poduze i opsirnije. Dobar.

• 𝙂𝙧𝙖𝙥𝙝𝙞𝙘 𝘿𝙚𝙨𝙞𝙜𝙣𝙚𝙧
  • Meni se svidja, iako me ne privlaci MC RP, ovo si super napisao, sve je citko, svako moze razumjeti i krenuti u taj vid RP-a..

6 hours ago, Ivan_Kozic2 said:

Ako se ne varam, Kane je napravio isto bio nesto ovakvo, samo poduze i opsirnije. Dobar.

Kane je napravio MC RP uopsteno a ja sam samo o pozicijama.

Hvala svima.

Edited by Dawkins
    Guest
    This topic is now closed to further replies.
    • Create New...